10 καθημερινές μικροβλάβες στο σύστημά μου

  1. Οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν ασταμάτητα την ίδια φράση κατά την διάρκεια ενός διαλόγου θεωρώντας πως κάνουν διάλογο. Όσες προσπάθειες κι αν κάνεις να εξελίξεις τον διάλογο αυτοί εμμένουν στην επανάληψη της ίδιας φράσης, που συχνά παραλλάσουν ελαφρά με την πεποίθηση πως λένε κάτι νέο. Έχεις αρχίσει να παρατηρείς πως η διάρκεια των επαναλήψεων αυξάνεται σφοδρά. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής.
  1. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να μιλάνε δίχως σταματημό, ακόμα κι αν έπειτα από μια μακροσκελή ακρόαση των όσων έχουν πει προσπαθήσεις με ταχύτητα και επιμονή να αρθρώσεις την προσωπική σου άποψη πάνω στο υπό συζήτησιν θέμα. Όσο πιο κοινότυπο το θέμα της συζήτησης τόσο μεγαλύτερη είναι η αδιαφορία που θα επιδείξουν στο τι έχεις να πεις. Όταν πια κάποτε σταματήσουν τον μονόλογό τους κι ενώ εσύ δείχνεις ακόμα σημάδια συμμετοχής στην εξέλιξή του αυτοί διακόπτουν, εντελώς άξαφνα και συνήθως με αποχώρηση, την υποτιθέμενη επικοινωνία σας.
  1. Οι άνθρωποι στην περίπτωση που επιλέξεις να διαφωνήσεις μαζί τους, είτε παραθέσεις επιχειρήματα για αυτή σου την διαφωνία είτε όχι, μεταφράζουν την άποψή σου σε εμπάθεια ή στην καλύτερη περίπτωση παρανόηση προς τα λεγόμενά τους. Έπειτα από ένα νευριασμένο βλέμμα θα απαιτήσουν την κατανόησή σου και την ανάκληση της θέσης σου. Αν αυτό δεν συμβεί ευθύς χαρακτηρίζεσαι ανίκανος για διάλογο. Απαιτούν την επιβεβαίωσή σου σε αυτό τον χαρακτηρισμό ρωτώντας σε συνήθως με ειλικρινές ενδιαφέρον αν αισθάνεσαι άσχημα τελευταία. Οποιαδήποτε απάντηση αρκεί.
  1. Οι άνθρωποι αισθάνονται ικανοί να αποκωδικοποιήσουν οποιαδήποτε έκφραση ή διάθεσή σου και το πράττουν, αναμένοντας από εσένα την επιβεβαίωση της ικανότητάς τους αυτής. Η μη σύγκλιση των απόψεων σας αυτόματα σε κατατάσσει σε άθλια συναισθηματική κατάσταση ακόμη κι αν η αρχική υπόθεση εκ μέρους τους ήταν εντελώς διαφορετική. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι αρχικές τους υποθέσεις της κατάστασής σου εμπεριέχουν σχεδόν πάντα την εικόνα ενός αδικαιολόγητου προβληματισμού.
  1. Οι άνθρωποι δεν αποδέχονται την προσφορά μιας ιδέας ή μιας πράξης από μέρους σου εάν αυτή δεν συνάδει με ότι αυτοί περιμένουν από σένα. Κάθε πρωτοτυπία είναι καταδικασμένη σε χλευασμό ή συνηθέστερα σε αδιαφορία. Αν λόγω παρορμητισμού συνεχίζεις να προκαλείς τα αισθήματά τους η επίπληξή σου θεωρείται δεδομένη.

και λίγο πιο σύντομα

  1. Οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν τα πάντα από σένα αρκεί να μην τους τα δώσεις ποτέ.
  1. Οι άνθρωποι σε αγαπούν με όλη τους την καρδιά όσο αυτή η καρδιά είσαι εσύ.
  1. Οι άνθρωποι δεν γελάν ποτέ με ότι τους κάνει να φαίνονται απόλυτα σοβαρούς.
  1. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ποιος είσαι, τι θες και που πας ακόμη κι αν δεν υπάρχεις.
  1. Οι άνθρωποι λέγονται άνθρωποι εξαιτίας σου. Αυτό δεν θα στο συγχωρήσουν εύκολα.

Advertisements

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s